Saint-Étienne, 2007

Werkbezoek van Ingenieursbureau Den Haag

Pharos kennisuitwisseling heeft een delegatie van Ingenieursbureau Den Haag kennis laten maken met de metamorfose die Saint-Étienne sinds globaal 2005 ondergaat. Deze stad met een zwaar industrieel verleden is bezig zich op indrukwekkende wijze te transformeren tot een centrum van industrieel design, meer algemeen van de tertiaire sector met alle activiteiten vandien.

 

De delegatie is allerhartelijkst ontvangen door vertegenwoordigers van zowel het gemeentebestuur als de amtelijke diensten van gemeente en agglomeratie. De grands projets stonden op het programma; daarbij is duidelijk geworden hoezeer Saint-Étienne als autonoom centrum binnen de regio Rhône Alpes functioneert.

Vanzelfsprekend ontbrak niet een bezoek aan het erfgoed van Le Corbusier in Firminy op steenworp afstand van Saint-Étienne. Hoogtepunt hier was de in 2006 eindelijk voltooide kerk Sant-Pierre, waarvan nog een grote maquette te bezichtingen was op de Le Corbusier-tentoonstelling in het NAI, zomer 2007. Saint-Étienne is, gelegen bij wijze van spreken onder de rook van Lyon, een bezoek dubbel en dik waard, zo is ons allen gebleken.

 
Webstats4U - Free web site statistics Personal homepage website counter