London, 2008

Delegatie bestuursleden en docenten van de stichting Post Academisch Onderwijs TU Delft, faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

Eind september 2008 organiseerde Pharos kennisuitwisseling een studiebezoek aan London. De delegatie bestond uit bestuursleden, directie, docenten en secretariaat van PAO TU Delft, faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.  

Donderdag 25 september stond in het teken van de kennismaking met het prestigieuze, mondiaal opererend ingenieursbureau Arup, designers, engineers, planners and business consultants. De gastheren van Arup hebben ons een kijkje gegund in de keuken van hun divisie projectmanagement. De delegatie is daarna opgesplitst in twee groepen die ieder een lopend project in hartje London hebben bezocht.

 

Vrijdag 26 september trad Royal Haskoning op als gastheer, samen met de Britse Environment Agency. In de ochtend stond een aantal lezingen op het programma in het Church House Conference Centre naast de Westminster Abbey: hier passeerde het strategisch project ´Thames Estuary 2100´ de revue. Ook onderhield Richard Coutts van Barker and Coutts Architects het gezelschap over de mogelijkheden om woonwijken aan te leggen in harmonie met het oppervlaktewater: low energy and flood related design. Een bootocht over de Thames bracht het gezelschap vervolgens naar de Canary Wharf waar David Ramsbottom, technical director HR Wallingford, een presentatie hield over ´Options for flood risk management on Thames Estuary´. Daarna bracht de groep een bezoek aan de Thames Barrier verder stroomafwaarts, waarbij tevens de grootschalige onderhoudsbeurt werd besproken die de barrier in 2007 heeft ondergaan.

 
Webstats4U - Free web site statistics Personal homepage website counter